509
post-template-default,single,single-post,postid-509,single-format-standard,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-line-through,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

World Wide Opportunities On Hippie Farms (SoftSandyBeaches)

Vorige zomer kwam een vriendin met de mededeling dat ze ging ‘Woefen’ in Zweden, een ervaring die mij vooral bizar leek. Woefen? Wat? Het bleek te gaan om Wwoof, World Wide Opportunities on Organic Farms. Vanwege mijn enthousiasme kwam ik hier pas een maandje geleden achter. Vorige zomer vond ik haar idee vooral vaag.

“Wat ga je dan doen?” vroeg ik.

“Gewoon, bij mensen in de tuin werken,” zei ze.

Het klonk intiem. Ik snapte niet zo goed waarom een gezin zomaar iemand zou laten invliegen vanuit Nederland om bij hen ‘in de tuin’ te werken. Nadat mijn vriendin goed en wel teruggekeerd was en ik talloze foto’s voorbij zag komen van diverse vriendelijke poezengezichten, idyllische bloementuinen en Zweedse beekjes, besefte ik de Opportunity pas echt.

Als je, zoals ik, twenty-something, te hoog opgeleid en baanloos bent, is Wwoofen écht een goede uitvinding. Het werkt zo: jij gaat voor zo’n 4 tot 6 uur per dag op een organic farm werken, en in ruil daarvoor krijg je eten en onderdak. Je betaalt slechts voor je vliegticket, en voor eventuele uitstapjes in de buurt. Op de website van Wwoof kies je eerst het land waar je graag zou willen Wwoofen, en betaal je zo’n 15 euro inschrijfgeld. Vervolgens kun je op de Wwoof-website van dat land alle farms zien die beschikbaar zijn, en heen en weer mailen met degenen die je interessant lijken. Vaak laten de farms weten voor wat voor klusjes ze hulp nodig hebben: het gaat van onkruid wieden, tot paardenstallen schoonmaken, tot spirituele jamsessies houden met de lokale familie.

Ja, Wwoof is erg hippie. Ik ben zelf best een blotevoetenmeisje, dus ik vind dit totaal geen probleem. Na wat heen en weer geklik op alle verschillende Wwoof-sites, besloten mijn vriend en ik dat we graag een aantal weekjes naar Portugal zouden gaan. We hadden een droom: druiven stampen, fruit plukken, in hangmatten luieren en vooral héél veel zon. En weg met het staren naar onze telefoons! Na al deze wensen in een soort geitenwollen-speech naar een aantal Portugese farms te hebben gestuurd, kregen wij antwoord van een farm die gerund wordt door een Brits-Portugese familie: yes, we could use the help!

Na een soort hysterisch geblader door hun galerij van perfectie – Oude hippiebus! Vuurbaden! Hangmatteneiland! Twee privémeren! Yoga! – besloten wij dat dit was waar we voor zouden gaan, en boekten een ticket naar Faro. Jongens, over drie weken zit ik in het Portugese Paradijs. Ik ga totaal off the grid: geen telefoons, geen internet, buiten poepen in een hokje.. Het wordt zen. Denk ik.

Dus: verlang jij ook – al is het maar voor even – naar een leven van rust, natuur en nieuwe mensen ontmoeten? Wil je graag leren hoe je biologisch kookt en milieuvriendelijker leeft? En bovenal, wil jij nauwelijks geld betalen voor een geweldige ervaring? Go Wwoof!

Love,

Imme

P.s. Ik laat het natuurlijk ook weten als het gi-gan-tisch tegenvalt.

No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.