415
post-template-default,single,single-post,postid-415,single-format-standard,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-line-through,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ijsland in januari (Orange Stars)

IJsland in januari:
Winterse taferelen onder het Noorderlicht

Weggestopt in het uiterst noordelijke hoekje van Europa, lijkt IJsland nou niet dé vakantiebestemming bij uitstek. Het land van de folklore, gletsjers en walvissen trekt echter steeds meer bezoekers. Hieronder volgen een aantal tips voor een winters tripje.

Wollen truien en underground bars

Slaap in Reykjavík, de hoofdstad; met een inwonertal van 191.490 erg dunbevolkt. Dat merk je: de twee hoofdstraten van Reykjavík voelen dorps aan. Genoeg te doen, maar je moet wel even op zoek: de leuke barretjes en hippe koffiehuizen springen niet in het oog. Ga naar KEX Hostel, voor goed, biologisch eten en een geweldig interieur. Drink milkshakes in The Laundromat Cafe, ingericht als een jaren-50 wasserette (waar je ook écht de was kunt doen). Koop een IJslandse wollen trui in één van de vele vintage winkeltjes aan de Laugavegur. En dans tot diep in de nacht bij Kaffibarinn, Reykjavíks oudste bar, terwijl je nipt van een Reyka (IJslandse wodka).

Zonsopgang in het Nationaal Park

Op zoek naar de overweldigende IJslandse natuur doe je er goed aan zelf een auto te huren. Rijd om tien uur – in de schemering – naar Þingvellir National Park en stap uit om de zon te zien opkomen boven het volledig witte, serene landschap. Ga verder naar Geysir, Ijslands bekendste geiser, en vervolg richting Vík. Onderweg passeer je imposante vulkanen, onder andere de welbekende Eyjafjallajökull. Eenmaal dichterbij Vík rijd je richting zee om op het fantastische zwarte as-strand de zonsondergang te bekijken. Geluk? Dan rijd je terug onder het Noorderlicht.

No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.