Drugslog - Imme Visser
358
post-template-default,single,single-post,postid-358,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-line-through,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Drugslog

Gisteren las ik een drugs-log. Hierin vertelt iemand stap voor stap wat hij ervaart bij het nemen van een specifieke drug. Ik las dingen als ‘leip de hond uitlaten’ en ‘relaxed een banaan eten’. Sowieso werden er erg veel drugsige woorden gebruikt, zoals dus ‘leip’, ‘relaxed’, ‘strak’ en ‘hard gaan’. Ik besloot dat ik niet die persoon ging worden die het had over ‘zijn witte hobby’.

In plaats daarvan zit ik nu half op een stoel. Mijn ogen houd ik open met denkbeeldige stokjes. Ik doe alsof ik mijn collega hoor. Maar ik hoor niets. Ik voel niets. Mijn hele lichaam voelt als een te lang ingehouden lens. En ik heb niet eens lenzen. Ik heb wel een raam. Soms kijk ik daar uit. Het werkt beangstigend, want ik voel een reusachtige drang om naar buiten te vliegen. Weg, samen met de vogels, vliegen in een V.

Mijn zinnen zijn kort en bondig. Dit komt door indoctrinatie. Dit is B1. B1 neemt mijn hersenen over. Ooit hield ik van bijvoeglijk naamwoorden, nu houd ik van punten. Voor mij ligt een fruitreep en een half zakje cup-a-soup. Van mijn werkroutine mag ik die pas om 16:00 opeten. Ik ben veranderd. Ik ben in een vorm gegoten. Ik kan er niet meer uit. In de pauze ga ik soms naar buiten. Eigenlijk was dit dinsdagmiddag. Het zette mijn gedachten om in weg-ren-modus en ik voelde mij die hele middag immer meer als een droge lens. 

Ik mis de kantooreekhoorn en het knopje ‘disco’ op de telefoon. Dit komt omdat deze dingen niet bestaan. Er is geen ruimte voor spontaniteit. Vanochtend deed ik per ongeluk 45 minuten over het halen van koffie. Of, althans, dit zei Big Brother. Hij kijkt naar ons. Als er iets niet goed gaat, krijgen wij een demotiverende speech. Hierna neem ik altijd wraak door productiever te zijn dan ooit. Ik geloof dat ik bezig ben met het schrijven van de saaiste log allertijden. Dit is niet erg. Het is zelfs vernieuwend.

Nu kreeg ik per ongeluk goed nieuws. Daarom is deze blog verpest. Jammer. Ik ben niet meer onder invloed. Dag.

1 Comment
  • Joris

    December 13, 2013 at 2:23 pm Reply

    HA! Erg vermakelijk juist. Of zegt dat iets over hoe saai ik vandaag zelf ben…!?

Post a Comment